USA medical TURMERIC+GINGER kapszula – 60 db

3 990 Ft

BioPerine® feketebors extraktummal kombinált kurkuma és gyömbér kivonatos kapszula az USA-ból.

OGYÉI Notifikációs szám – 27159/2022
Kiszerelés:  60 db
Ízhatása: semleges
Származási ország: USA
Kategória: Cikkszám: CP-222 Címke:

Leírás

Termékleírás:

Szuper élelmiszerek kombinációja: kurkuma és gyömbér!

Turmeric + Ginger készítményünk olyan természetes összetevők harmonikus keverékét tartalmazza, mint a kurkuma, gyömbér kivonat, kurkumin és BioPerine® feketebors kivonat. Termékünk megalkotásánál nagy hangsúlyt fordítottunk arra, hogy kizárólag természetes és vegyszermentes alapanyagokat használjunk, ezáltal tiszta, jó minőségű étrend-kiegészítőt biztosíthatunk azok számára, akiknek fontos az egészségügyi állapotuk.

Tudtad?

A kurkuma ereje, amit már az ókorban is használtak gyógyászati célból

A kurkuma, melyet készítményünk organikus formában, fő komponensként tartalmaz, nem csak a több ezer éves múltra visszatekintő ájurvédikus gyógyászat legfontosabb alapanyaga, de a modern orvostudomány egyik legtöbbet kutatott hatóanyagának is számít.

A kurkuma számos pozitív tulajdonsággal rendelkező vegyületet tartalmaz, melyek közül a legfontosabb a kurkumin, ami egy zsírban oldódó polifenol vegyület. A kurkumin a növény gyöktörzsében és gumójában található, nem mérgező festékanyag. Ez adja a kurkuma jellegzetes sárga színét és aromáját.

A modern kutatások kimutatták, hogy a kurkumin gyulladáscsökkentő hatása miatt segíthet számos megbetegedés elkerülésében, mint például a(z):

 • Oxidatív stressz
 • Érelmeszesedés
 • Alzheimer-kór
 • Metabolikus szindróma

Gyulladáscsökkentő hatása mellett számos más egészségügyi előnyét is kimutatták szervezetünkre: [1]

 • Javíthatja az emésztést
 • Fájdalomcsökkentő hatása lehet
 • Javíthatja a vesék állapotát vízhajtó hatása miatt
 • Segíthet az oxidatív stressz elleni harcban antioxidáns tartalma miatt
 • Csökkentheti a vércukorszintet
 • Csökkentheti a koleszterinszintet

Ezen előnyök nagy része a kurkuma fő hatóanyagából, a kurkuminból származnak, mely készítményünk összetételében szintén megtalálható. Az USA medical Turmeric + Ginger egy kapszulája 50 mg kurkumint tartalmaz.

Mit kell tudnod a kurkumin felszívódásáról és a BioPerine-ről?

Gyulladáscsökkentő hatása és magas antioxidáns tartalma ellenére a kurkumin rosszul szívódik fel a véráramba, amennyiben nem egészül ki más ágensekkel, melyek javítják annak biológiai hasznosulását. Ahhoz, hogy a kurkumin teljes hatását megtapasztalhassuk, a BioPerine®-t hívtuk segítségül készítményünkben, mely a feketebors kivonatából, a piperinből készül.

A piperin hozzájárul a hatóanyagok felszívódásához, ami a kurkuma esetében akár 2000%-kal is megemelheti a biológiai hasznosulás, azaz a felszívódás arányát. A piperin úgy járul hozzá a hatóanyagok felszívódásának javításához, hogy stimulálja a bélben található aminosav receptorokat, meggátolja a kiürítéséért felelős sejtek mozgását, továbbá meggátolja a bélben termelődő glükoronsav felszabadulását. Ennek eredményeképpen a lipidek, vagyis a zsírok és a zsírban oldódó kurkumin gyorsabban átjutnak a vastagbél falán, így még azelőtt feldolgozásra kerülnek, hogy kiürülnének a szervezetből.

Az ókori Kína felfedezettje: a gyömbér azaz a Zingiber officinale

A természetes gyógymódok kedvelőinek valószínűleg nem kell bemutatnunk a gyömbért, amit már Kínában Krisztus előtt is több évszázaddal ismertek és alkalmaztak. Számos felhasználási formája létezik, őrölve, reszelve, hámozva, szeletelve, főzve, forrázva, cukrozva, vagy kandírozva is fogyasztható. Rengeteg ázsiai étel fő fűszernövényeként használják.

A gyömbér egyedi illata és zamata természetes olajokból származik, amelyek közül a legfontosabb a gingerol. A gingerol a gyömbér fő bioaktív vegyülete. Ez felelős a gyömbér egészségügyi tulajdonságainak nagy részéért.

Számos kutatás vizsgálta a gyömbér egészségügyi hatásait. Ezek közül a legfontosabb eredmények kimutatták, hogy a gyömbér:

 • csökkentheti a kemoterápia okozta hányást és rosszullétet;
 • csökkentheti a menstruációs görcsöket;
 • segítheti az inzulin érzékenység helyreállítását;
 • csökkentheti a gyulladást;
 • javíthatja az emésztést;
 • csökkentheti a migrént, a fejfájást és derékfájást;
 • segíthet arthritis esetén a tünetek enyhítésében;
 • csökkentheti a koleszterinszintet.

Turmeric + Ginger kapszulánk kiváló választás azoknak, akiknek fontos a jó általános közérzet kialakítása, akik támogatni szeretnék szervezetüket az egészséges étkezés, a rendszeres testmozgás mellett természetes és vegyszermentes étrend-kiegészítőkkel is.
Készítményünk kizárólag természetes eredetű összetevőkből készül, amelyek nem hordoznak kellemetlen, nemkívánatos mellékhatásokat. Emellett kurkumin és gyömbér tartalmú készítményünk nem tartalmaz veszélyes vegyi anyagokat, például gyomirtó szereket vagy peszticideket.